Δρ. Ιωάννης Ν. Θεοδωράκης

Μητροπόλεως 46 - 48

Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54622

Καλέστε μας

Τηλ. Ιατρείου +30.2310.254174

Ωρες Λειτουργίας

Δευ - Πεμ : 17:30 - 21:00

Email

jtheodorakis@web.de

Εξωσωματική Λιθοθρυψία (ESWL)

Η εξωσωματική λιθοθρυψία βασίζεται στη χρήση κρουστικών κυμάτων υψηλής συχνότητας τα οποία παράγονται μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης η με την χρήση μεταλλικής μεμβράνης η οποία τίθεται σε δόνηση μέσω ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Επίσης υπάρχουν συσκευές που χρησιμοποιούν πιεζοηλεκτρικά στοιχεία αλλα έχουν διαδοθεί όμως λιγότερο.

Σε όλες τις περιπτώσεις μεταδίνεται το κρουστικό κύμα σε ποσότητα νερού μέσα σε ένα κάτοπτρο που συγκεντρώνει την κρουστική δέσμη στο σημείο του λίθου. Ο λίθος αρχίζει να πάλλεται και να θρυμματίζεται από έξω προς μέσα από την περιοχή εισόδου και εξόδου του κύματος.

Ο εντοπισμός του λίθου μπορεί να γίνει με ακτινοσκοπικό έλεγχο η με υπέρηχους .

Το σύστημα λιθοθρυψίας της Γενικής Κλινικής έχει και τις δύο δυνατότητες έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παιδιά χωρίς επιβάρυνση με ακτινοβολία. Η ESWL γίνεται με ενδοφλέβια αναλγησία και ο άρρωστος μπορεί να φύγει από την κλινική 2 ώρες μετά.

Η εξωσωματική λιθοθρυψία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες άρρωστους σε όλο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που εάν εφαρμοστεί στις σωστές ενδείξεις με το σωστό τρόπο και από εξειδικευμένους γιατρούς έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Επίσης μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές στον ίδιο νεφρό χωρίς να προξενήσει βλάβη λειτουργίας.

Περισσότερα Άρθρα

Το ιατρείο θα λειτουργεί κανονικά απο τις 21/04/2020 και ώρες 17:30 – 21:00 απο Δευτέρα εως Πέμπτη σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας απο τον κορωνοϊό Covid-19.

Στο ιατρείο χρησιμοποιείται καθαριστής αέρα Philips AC0820 / 10 που αφαιρεί έως και το 99,9% των ιών COVID19 και των αερολυμάτων από τον αέρα